Help!! mijn dochter wil op kamers!

HELLUP!! Mijn dochter wil op kamers!!!!

Na een weekje braaf aan het werk te zijn geweest, netjes elke dag op en neer, zo’n 190 kilometertjes.
Kom je thuis op de vrijdagavond, en je denkt, aaaaaaaach weekend.

Nou een doorsnee gezin zijn we niet of nooit geweest en wat ik nu eigenlijk verwachtte weet ik ook niet goed. Een lekker avondje voor de buis misschien? Nee, televisie kijk ik bijna niet meer, omdat je avond opgeslokt wordt door dat ding. En waar kijk je eigenlijk naar? Er komt geen fluit op dat ding, dus een beetje achter de computer of zo. Doet er niet toe, ik ben vrij en mag lekker twee hele dagen doen waar ik zin in heb.

Met een smak gooi ik de voordeur dicht, ik ben een beetje chagrijnig. Mijn tas ik loodzwaar en ik loop te bedenken wat ik er in godsnaam allemaal in heb gestopt. Ik sjouw me een breuk, dus daar ben ik een tikkeltje gepikeerd over.
De loodzware tas gooi ik op een kattenbak, want mijn stoel is bezet. Opruimen is nooit mijn sterkste kant geweest en een stoel is altijd in de buurt.
Mijn huisgenoten geef ik een dikke smakkerd. Blij dat ik thuis ben. Terwijl ik naar mijn dochter loop die achter de computer zit en kijk ik heel vluchtig waar ze naar zit te kijken op het internet. En zie vol ongeloof kamers, huurprijzen en dergelijke, nog voor ze de site kon sluiten. Mijn bloed kruipt in mum van tijd naar mijn oren, men nekharen gaan overeind staan en ik kon mezelf niet op de vingers tikken om op een rustige toon tegen haar te praten. Ik was dus overduidelijk helemaal van de kaart.

Je weet dat het komen gaat, je weet dat het een keer gaat gebeuren. Uiteindelijk heb je er alle vertrouwen in dat het nog even op zich laat wachten. Ze heeft immers laten weten dat ze zeker het eerste jaar op haar nieuwe school, deze stap niet zal gaan zetten. Voor wie is dit beter?? Voor mij natuurlijk, kan ik ten minste mezelf op een rustige manier erop voorbereiden. Nou dat kan ik dus op mijn dikke buik schrijven met een dikke viltstift! Het eerste half uur ben ik dus aan het spuien als een dol dwaze moeder, om te proberen haar wat reden in te fluisteren. Uiteindelijk verteld ze me dan dat ze bij een aantal vriendinnen is geweest en dat die het zo gezellig hebben gemaakt. Het is echt leuk ma, en ik ben het reizen nu al beu. Ik zeg haar dat ik alles zwart op wit wil zien, alle uitgaven, alle inkomsten, wat ze nodig heeft en ga zo maar door. Heel nuchter somt ze me op wat haar inkomsten zijn en wat ze kwijt is aan alle lasten, mocht ze de knoop door willen hakken.
We kijken elkaar aan, ik zeg haar dat ik even wil bekomen van mijn tripje naar huis, we hebben het er zo nog over.

Tijdens mijn maaltijd laat ik het kwartje even vallen. Ze is negentien, in godsnaam. Ze wil midden in het leven staan, het beleven, met al zijn gruwelijk leuke en minder leuke dingen.
Ik liep naar haar toe en zei; “kom eens hier”. Ze stond voor me en we knuffelden elkaar even en ik zei haar dat ik het helemaal niet zo erg vond dat ze op kamers wil, maar als je het alstublieft maar met je gezonde verstand doet.

Wat is nu het punt? Ik ben alleen maar bang haar kwijt te raken, da’s alles. En de tranen prikken achter mijn ogen, ze willen eruit. Maar dat ga ik haar niet aandoen, geen schuldgevoel. Geloof me, ik wil het wel, maar wat zou het leuk zijn als ze dus ook daadwerkelijk de tijd van haar leven zal hebben tussen al haar vriendinnen en dicht bij haar school.

Een beetje wanhopig mag ik me wel voelen denk ik. Ik raak ze langzaam maar zeker kwijt. Ze slaat binnen niet al te lange tijd haar vleugels uit, en ik kan en mag ze niet tegenhouden.

Mijn God, wat is dit moeilijk……

This entry was posted in Gewoon, dingetjes. Bookmark the permalink.

One Response to Help!! mijn dochter wil op kamers!

  1. me says:

    mooie blog Juliette.
    mijn dochter gaat ook binnenkort op kamers! ik heb nu al tranen in mijn ogen.
    mijn God, wat is dit moeilijk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>