File…

File…

Ken je dat? Je bent klaar met je werk en je mag naar huis. Heerlijk! Het scheelt zeker een half uurtje, dus denk je; Yes! Hopelijk geen files. Alles wordt startklaar gezet, geplakt en gehangen in de auto, je weet immers nooit of je onderweg gebeld wordt of iets dergelijks. Zeker als je een eind onderweg moet, kun je maar beter comfortabel op pad gaan. En niets hebben wat je aandacht van de weg afhoudt, zoals een telefoon, die je niet op kunt nemen onderweg, de Tomtom, die mag zeker niet vallen, en dan uiteraard de uitneembare radio waar de juiste cd in moet. Al naargelang je bui natuurlijk. Zit je kont goed in de stoel? Is de afstand tussen je voeten en je pendalen oke? De telefoon wordt gekoppeld aan de mini-ufo, erg makkelijk, en je kunt bellen en gebeld worden, zonder je handen van het stuur af te halen.

Dan kan je dus vertrekken.

Eenmaal op de grote weg krijg ik het nummer te horen van Bert Kamphaert, ik weet niet of ik het goed schrijf. Maar hij heeft prachtige muziek in elk stukje emotie wat je maar kunt bedenken. Tja, daar heb je de eerste, een file, het valt mee, we kunnen rustig blijven rijden en heel toepasselijk wordt daar dan het nummer van Bert gespeeld, File. Ik moet lachen als ik het nummer op het display van de radio op zie lichten. Ja, het klopt, een dikke file. Maar het maakt niet uit, je bent onderweg naar huis.

Een half uurtje later, we konden gewoon op een normaal tempo doorrijden, vliegt er eentje voorbij! En ik reed al 130!! En tien seconden later moest de man remmen of zijn leven ervan af hing. De klojo.

Aan de andere kant van de grote weg was een ongeluk gebeurd, en niet zo’n kleintje ook. De sukkels die voor mij reden moesten toch even zien wat er gebeurd was, stel dat je iets mist!!! Weten ze dan niet dat ze hartstikke gevaarlijk bezig zijn? Dat ze een gevaar zijn voor henzelf en hun mede weggebruikers? Hoe idioot kun je toch zijn om daar voor op de remmen te gaan?

Als er nu verder niemand anders op de weg aanwezig was, zou ik zeggen ja!, Rijd eens wat rustiger, en toch ook weer niet.  Mensenlieve, je lijkt wel een ramptoerist, nee je lijkt er niet op, je bent er een! Wees in godsnaam blij dat je er zelf niet bij betrokken bent en laat de hulpdiensten hun werk doen.

Het is ongelooflijk dat mensen deze stunt uithalen op de snelweg, die zelfde snelweg waar je met een hele boel geluk heelhuids uitkomt, vooral als je zulke stuntmensen op je weg hebt…. Ik ben de laatste die beweert een uitmuntend chauffeur te zijn hoor, maar naast het irritante bumper kleven, zonder richting aangeven een ander gedeelte van de weg op gaan, is dit toch wel een van de meest achterlijke aanwensels die je maar kunt bedenken. Een file veroorzaken omdat jij zo nieuwsgierig bent en op je remmen gaat om te zien hoe erg het wel niet is aan de overkant. Door jou gestunt is het goed mogelijk dat jij een ongeluk veroorzaakt  aan jouw kant van de weg.

… zucht…

Buiten het feit dat mijn hart bijna mijn keel uitkroop, en ik nog een half uurtje daarna heb zitten bibberen van de schrik, gaat het wel prima. Maar wat had ik dat mens met liefde en plezier een lekker pak slaag willen geven…

This entry was posted in Gewoon, dingetjes. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>